Frida
Fiskbollar med asiatiska smaker
Uppdaterat: 2 nov. 2021
Vi har flera recept på fiskbollar här i receptboken men det är så gott och men variera dom i oändlighet...
Denna gång hade vi det som förrätt men passar oxå som tilltugg
Detta behöver:
- 600 g kummel - 1 äggvita - 2 msk finriven ingefära - 1 msk chili - 1 msk koriander - 2 finrivna vitlöksklyftor - Panko - 2 msk olja till stekning
Gör såhär: Skär fisken i mindre bitar
Lägg fisken i en matberedare tillsammans med äggvita, ingefära, chili, vitlöksklyftorna och salt efter behag.
mixa ihop ordentligt. Häll upp panko.
Rulla färsen till små bollar och rulla dom sedan i panko.
Stek bollarna i oljan.
Serveras i salladsblad med hemmagjord majonnäs, hackad rödlök och en egengjord chilisås
