Frida
Fisk & räklasagne
Lasagne är en så god och enkel rätt att laga och man kan variera den i oändlighet.
Denna gång blev det med fisk och räkor så god...
Räcker till 4 per
Du behöver:
2 st schalottenlök 1 fänkål 2 dl vitt vin 250 g färska lasagneplattor 100 g laxfilé 200 g koljafilé 200 g räkor 65 g spenat 2 dl Grädde 1,5 msk maizenamjöl 2 msk hummerfond 0.5 dl hackad dill 125 g riven mozzarella Citron Chiliflaks/salt/vitpeppar efter smak!
Gör så här:
Hacka och skiva fänkålen och löken tunt.
Fräs det i smör i cirka 5 minuter tills det mjuknar.
Tillsätt spenaten och låt det fräsa ytterligare någon minut.
Häll på det vita vinet och grädden och låt det koka ihop.
Häll även på hummerfonden och citronsaften.
Salta & peppra samt krydda med chiliflaks.
Skär fisken i tunna skivor.
Varva de färska lasagneplattorna med den rivna osten, såsen, dillen, räkorna och fisken. Kör sedan in formen i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter!
