Frida
Fisk & räk lasagne
I samarbete med @fiskexporten testade vi att laga lasagne med fisk & räkor. Super spännande!!!
Du behöver:
2 st schalottenlök
1 fänkål
2 dl vitt vin
250g färska lasagneplattor
100g laxfilé
200g koljafilé
200g räkor
65 g spenat
2 dl Grädde
1,5 msk maizenamjöl
2 msk hummerfond
0.5 dl hackad dill
125 g riven mozzarella
Citron
Chiliflakes/salt/vitpeppar efter smak!
Gör såhär:
Hacka och skiva fänkålen och löken tunt. Fräs det i smör i cirka 5 minuter tills det mjuknar. Tillsätt spenaten och låt det fräsa ytterligare någon minut. Häll på det vita vinet och grädden och låt det koka ihop. Häll även på hummerfonden och citronsaften. Salta & peppra samt krydda med chiliflakes. Skär fisken i tunna skivor.
Varva de färska lasagneplattorna med den rivna osten, såsen, dillen, räkorna och fisken. Kör sedan in formen i ugnen på 200grader i cirka 30 minuter!
