Vi älskar dumplings och så roligt att variera med olika smaker....dessa med kolja och räkor är så goda.
Du behöver:
30 dumplingdegplattor
200 g Koljafile
100 g räkor, skalade
Ca 2 cm ingefära, riven
2 msk soja, ljus
Chilibuljong:
2 st citrongräs
2st hönsbuljongtärningar
0,5 dl chinkiang
3 msk ostronsås
1 msk sesamolja
8 dl vatten
1 morot
100 g sockerärter
Halv påse babyspenat
Ca 50 g thaibasilik
Topa med chilli flaks
Gör såhär:
Skär koljan i små tärningar och hacka räkorna.
Blanda kolja, räkor, riven ingefära och soja.
Fyll varje degark med 1 msk fyllning. Fukta kanten med lite vatten och nyp ihop degen i små veck. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som pudrats med vetemjöl så att dumplingarna inte klibbar fast. Du kan göra dem flera dagar innan...det går jätte bra att frysa
Ånga dumplingarna i en bambukorg Lägg smörgåspapper eller några blad salladskål under för att de inte ska klibba fast.
Chilibuljong: Krossa citrongräset mot skärbrädan och skär det i sneda bitar, det ska inte ätas. Koka upp buljong, citrongräs, vinäger, ostronsås, sesamolja och chili. Låt buljongen sjuda ca 5 min.
Skala och skär moroten i tunna strimlor. Finstrimla sockerärterna. Lägg morot, sockerärter och spenat i skålar. Lägg på dumplings och thaibasilika och häll på den heta buljongen. Strö på chili flakes eller sesamfrön och servera.