top of page
  • Skribentens bildFrida

Dumplings med kolja och räkor

Uppdaterat: 2 nov. 2021

Vi älskar dumplings och så roligt att variera med olika smaker....dessa med kolja och räkor är så goda.


Du behöver:

30 dumplingdegplattor 200 g Koljafile 100 g räkor, skalade Ca 2 cm ingefära, riven 2 msk soja, ljus Chilibuljong: 2 st citrongräs 2st hönsbuljongtärningar 0,5 dl chinkiang 3 msk ostronsås 1 msk sesamolja 8 dl vatten 1 morot 100 g sockerärter Halv påse babyspenat Ca 50 g thaibasilik Topa med chilli flaks Gör såhär: Skär koljan i små tärningar och hacka räkorna. Blanda kolja, räkor, riven ingefära och soja. Fyll varje degark med 1 msk fyllning. Fukta kanten med lite vatten och nyp ihop degen i små veck. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som pudrats med vetemjöl så att dumplingarna inte klibbar fast. Du kan göra dem flera dagar innan...det går jätte bra att frysa Ånga dumplingarna i en bambukorg Lägg smörgåspapper eller några blad salladskål under för att de inte ska klibba fast. Chilibuljong: Krossa citrongräset mot skärbrädan och skär det i sneda bitar, det ska inte ätas. Koka upp buljong, citrongräs, vinäger, ostronsås, sesamolja och chili. Låt buljongen sjuda ca 5 min. Skala och skär moroten i tunna strimlor. Finstrimla sockerärterna. Lägg morot, sockerärter och spenat i skålar. Lägg på dumplings och thaibasilika och häll på den heta buljongen. Strö på chili flakes eller sesamfrön och servera.





50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page