Frida
Daimpannacotta
Uppdaterat: 3 okt. 2019
En perfekt efterrätt när tiden inte är din vän..
Finns så många olika varianter här kommer ett recept vi har gjort mååånga gånger Går jätte bra att göra den dagen innan..
Du behöver:
2 gelatinblad 1 vaniljstång/2 tsk vaniljsocker 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad med daim
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 - 10 minuter.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.
Vi brukar oftast fuska och använda vaniljsocker (funkar lika fint)
Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
Rör ner gelatinbladen i grädden och låt smälta tills allt blandats ordentligt.
Häll upp i serveringsglas.
Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.
Färdigt att servera!
Både gott och lätt!
