top of page
  • Skribentens bildFrida

Daimpannacotta

Uppdaterat: 3 okt. 2019

En perfekt efterrätt när tiden inte är din vän..

Finns så många olika varianter här kommer ett recept vi har gjort mååånga gånger Går jätte bra att göra den dagen innan..


Du behöver:

2 gelatinblad 1 vaniljstång/2 tsk vaniljsocker 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad med daim

Gör såhär

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 - 10 minuter.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.

Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.

Vi brukar oftast fuska och använda vaniljsocker (funkar lika fint)

Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.

Rör ner gelatinbladen i grädden och låt smälta tills allt blandats ordentligt.

Häll upp i serveringsglas.

Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.

Färdigt att servera!

Både gott och lätt!


6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page