• Frida

Daimpannacotta

Uppdaterad: 3 okt 2019

En perfekt efterrätt när tiden inte är din vän..

Finns så många olika varianter här kommer ett recept vi har gjort mååånga gånger Går jätte bra att göra den dagen innan..


Du behöver:

2 gelatinblad 1 vaniljstång/2 tsk vaniljsocker 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad med daim

Gör såhär

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 - 10 minuter.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.

Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.

Vi brukar oftast fuska och använda vaniljsocker (funkar lika fint)

Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.

Rör ner gelatinbladen i grädden och låt smälta tills allt blandats ordentligt.

Häll upp i serveringsglas.

Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.

Färdigt att servera!

Både gott och lätt!


1 visning

Prenumerera via mail

2019 Created by Wix.com