Frida
Chokladmuffins
Efter den stora hypen kring @bakamedfrida ”McDonalds muffins” var vi bara tvungna att testa. Super goda och snabb-bakade men nästa gång gör jag dom i mindre formar, för jag orkade inte äta upp.
Helt klart värt att baka!
Detta behöver du:
5 dl Vetemjöl 2 tsk Bakpulver 1 tsk Bikarbonat 2 tsk Vaniljsocker 1.5 dl Kakao 1 krm Salt 130 g smält Smör 1.75 dl Filmjölk 2 dl Strösocker 2 Ägg 100 g hackad Mörk Choklad 70% 75 g hackad Mjölkchoklad –
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar och hacka sedan chokladen ganska grovt. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål. Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna. Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten. Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Tag ut och låt
