top of page
  • Skribentens bildFrida

Chokladbollar i långpannan

Chokladbollar i långpanna. Slippa rulla massa små bollar..

Tryck i stället ut smeten i en långpanna och skär den sedan i rutor.


Detta behöver du:


400 g smör

2 dl florsocker

1.5 dl kakao

2 msk vaniljsocker

1 dl kaffe

100 g smält choklad

20 dl havregryn finmixad

100 g choklad

+ 250 g choklad

+ kokos

Gör så här:


Vispa smör och florsocker fluffigt

tillsätt kakao,vaniljsocker, kaffe och havregrynen

Tillsätt den smälta chokladen

Smeten ska vara kladdig men fast när den är färdig.

Tryck ut smeten på ett bakpapper

Ställ in i kylskåpet en stund

Smält chokladen bredd den över chokladbollsmeten

Toppa med kokos eller pärlsocker vi hade även blomsterströssel



Går utmärkt att frysa

139 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page