Choklad tryfflar med granatäpplegömma så gott och känns väldigt juligt.
Passar perfekt till advent minglet
Detta behöver du ca 30 st
1,5 dl vispgrädde
100 g rumsvarmt smör
300 g 60/70% choklad (välj efter behag)
Kakao
Granatäpple kärnor
Gör så här: 1. Hacka chokladen. Värm grädde och smör till ca 75 °C.
Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält helt. 2. Låt smeten stelna i kyl minst 3 timmar. 3. Ta en tesked och gräv ut lite av smeten.
Lägg i några granatäpplekärnor i smeten och rulla ihop tryffeln till runda kulor.
Använd gärna handskar när ni rullar tryfflarna
4. Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel, vad ni tycker är godast, vi valde kakao.
Förvaras i kylen!
🎄