top of page
  • Skribentens bildFrida

Champagne gratinerade ostron

Perfekta förrätten till nyårsafton?

Champagne gratinerad ostron toppad med parmesan!


Till ca 30 0stron

Parmesanost


Champagnesås:


Schalottenlök

3 dl champagne

3 dl vispgrädde

Salt & vitpeppar

Smör

Grov salt


Gör så här:


Finhacka löken och fräs den mjuk i smöret

Häll på champagnen och låt koka ner till hälften

Tillsätt grädden och låt puttra i ca 5 min

Red såsen om det behövs eller låt den koka en stund till

Öppna ostronen och skär loss dem från skalet .

Häll i lite av ostronsåsen i champagnesåsen

Lägg ostronen på en bädd av saltet i en form

Fyll varje ostron med champagnesåsen och toppa med osten

Gratinera i ca 2 min på 275 grader


Servera genast!!

Gärna med bröd till



204 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page