Frida
Carbonara med kantareller
Uppdaterat: 4 maj 2021
Carbonara med smörstekta kantareller är en riktig höjdare...
Du behöver till 4 per:
300g spagetti
1 tsk olivolja
150 g bacon eller pancetta
2 st äggulor
0,5 dl grädde
100 g riven parmesanost
Kantareller
Salt
Grovmalen svartpeppar
Gör såhär:
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
Skär eller klipp bacon eller pancetta i valfritt stora bitar (jag gjorde cirka 2 cm) och stek dem knapriga i en stekpanna. Stek kantareller i baconfettet.
Vispa samman ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
Häll av pastan och häll tillbaka ned i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet samt kantarellerna
Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera egentligen med en extra äggula men då vi körde stor servering toppade vi istället med lite gräslök så att alla på ett smidigt sätt kan ta 🥰

Så himla himla gott och krämigt!