top of page
  • Skribentens bildFrida

Carbonara med kantareller

Uppdaterat: 4 maj 2021

Carbonara med smörstekta kantareller är en riktig höjdare...


Du behöver till 4 per:


300g spagetti

1 tsk olivolja

150 g bacon eller pancetta

2 st äggulor

0,5 dl grädde

100 g riven parmesanost

Kantareller

Salt

Grovmalen svartpeppar


Gör såhär:

Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.

Skär eller klipp bacon eller pancetta i valfritt stora bitar (jag gjorde cirka 2 cm) och stek dem knapriga i en stekpanna. Stek kantareller i baconfettet.

Vispa samman ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.

Häll av pastan och häll tillbaka ned i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet samt kantarellerna

Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera egentligen med en extra äggula men då vi körde stor servering toppade vi istället med lite gräslök så att alla på ett smidigt sätt kan ta 🥰



Så himla himla gott och krämigt!



8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tacopaj

Tacotallrik

bottom of page