Frida
Caesarsallad med kyckling
I kväll blir det en riktigt vardagsfavorit här hemma - krispig caesarsallad! Gott till nästan alla tillfällen, längtar så tills sommaren när man kan gå ut på altanen och grilla kycklingen!
Du behöver:
Kyckling innanlårfiler
Ägg
Panko
Mjöl
Sallad
Parmesan
Tomat
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
2 sardellfiléer
2 tsk kapris
1 dl finriven parmesanost
1 1/2 dl neutral olja
1/2 dl olivolja
Gör såhär:
Panko panera kyckling och stek i mycket olja och smör tills den fått fin yta.
Knäck ägget i en smal och hög bunke. Lägg i finriven vitlök, senap, citronsaft, sardeller, kapris, parmesan och till sist oljorna. Sätt ner en mixerstav till botten, starta den och lyft sakta till ytan. Smaka av med salt. Även väldigt gott att ha i lite chili om man så önskar.
Till detta friterade vi även kapris som inte ingår i en klassisk caesarsallad men man älskar ju friterad kapris
