Frida
Buns med långbakad fläsksida
Favorit som vi gjort tidigare, fast denna gången i ny tappning:
Soft Buns med långbakad fläsksida, wasabimajonäs, picklad gurka, morot och grönkålschips! Så satans gott!
Du behöver till buns:
Gurka
Ättiksprit
Vatten
Socker
700g Fläsksida
2 dl hoisinsås
2 msk soya
Salt
Peppar
1 tsk riven ingefära
1 msk majonäs
2 klyftor vitlök
cashewnötter
Koriander
Valfria tillbehör vi hade riven morot och grönkålschips
Gör så här:
Snitta fläsksvålen (om du köpt fläsksida med svål) ända in till köttet. Blanda hoisin, soya, salt, peppar, ingefära, majonäs och vitlöken och massera in i fläsket.
Lägg fläsket (med svålen uppåt) i en ugnsfast form. Stoppa in i ugnen på 125 grader i minst 4 timmar, jag körde min i 6,5 timmar igår och jäklar vad gott det blev.
Pickla gurka i 1-2-3 lag med vattnet, socker och ättikan, häll gärna på lite persilja, ställ i en burk.
Du behöver till chilimajonäs:
2 äggulor
2 dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
Wasabi
Gör så här. Mixa äggulorna, vinäger och senapen (jag föredrar med stavmixer), häll sedan på olja droppvis och försiktigt under ständig mixning tills du fått en tjock och krämig konsistens. Smaka av med wasabin så du får den lagom stark!
Servera allt i ångkokade bunbröd med chilimajonäs, picklad gurka, hackade cashewnötter, fläsksida och koriander.
Receptet på grönkålchips har vi gjort tidigar. Det som är så bra är att du kan fylla med det du älskar!
Ps; om ni testar att laga ngt som vi har gjort så tagga oss är ni snälla så vi får se vad ni gör😘
