Frida
Bruschetta med halstrad tonfisk
Här kommer en favorit i repris som vi skojat till lite – Bruschetta med halstrad tonfisk och kapris!
Mycket god förrätt..
Du behöver 2 st:
Valfritt bröd
Valfria tomater – vi körde en blandning för lite fin färg
En bit tonfisk
1 vitlöksklyfta
Gröna kapris
Oliv olja
Basilika
Flingsalt Peppar
Gör såhär:
Skär bitar av tomaten och lägg i en skål.
Häll i kapris och rikligt med olivolja samt salt och peppar. Rör försiktigt runt så att alla ingredienser rörs samman
Starta en grillpanna (funkar fint med stekpanna) och halstra tonfisken 2 minuter på varje sida.
Gnid in lite olivolja på brödet, och massera in vitlök om så önskas.
Stek brödet i grillpannan på hög värme tills brödet har fått fin färg och blivit knaprigt. Lägg på din tomatröra på brödet, toppa med skivad tonfisk och lite extra salt, olivolja och basilika.
