Idag blev det en fisk som vi enbart gjort ett fåtal gånger, lubb! Det fick bli asiatisk lubbgryta, mums!
Du behöver (4 pers):
2 msk grön chilipasta
800 ml kokosmjölk
3 dl grönsaksbuljong
3 msk fisksås
1 lime
1 kruka koriander
Ingefära
2 morötter
500 g Lubbfile
Äggnudlar
Sockerärtor
Sojabönor
1 citrongräs
Cashewnötter
1 chilli
Gör såhär:
Stek hastigt av chilipastan i lite olja, ta så mycket du vill beroende på hur stark den är.
Häll på kokosmjölken och buljong. Tillsätt finrivet limeskal samt pressa i limejuicen och häll i fisksåsen. Häll på hackade morötter och finhackat citrongräs. Låt koka ihop i cirka 10 minuter.
Ta upp 2 dl av vätskan och stavmixa tillsammans med 1 kruka koriander, finriven ingefära och lite citrongräs. Ta hellre i lite i taget och smaka av under tiden. Mixa helt slät. Låt grytan puttra på låg värme i cirka 10 minuter och häll sedan i korianderkrämen.
Skär upp fisken bitar, inte för stora, ta de som du föredrar. Lägg i. Låt koka i cirka 3-5 minuter. Smaka av om du önskar justera smaken något.
Blanda sedan i övriga ingredienser så som sojabönor och sockerärtor precis innan servering. Servera med kokta nuddlar och toppa med cashewnötter och skivad chilli!
Frida
Asiatisk fiskgryta
Uppdaterat: 2 nov. 2021