top of page
  • Skribentens bildFrida

Asiatisk fiskgryta

Uppdaterat: 2 nov. 2021

Idag blev det en fisk som vi enbart gjort ett fåtal gånger, lubb! Det fick bli asiatisk lubbgryta, mums! Du behöver (4 pers): 2 msk grön chilipasta 800 ml kokosmjölk 3 dl grönsaksbuljong 3 msk fisksås 1 lime 1 kruka koriander Ingefära 2 morötter 500 g Lubbfile Äggnudlar Sockerärtor Sojabönor 1 citrongräs Cashewnötter 1 chilli Gör såhär: Stek hastigt av chilipastan i lite olja, ta så mycket du vill beroende på hur stark den är. Häll på kokosmjölken och buljong. Tillsätt finrivet limeskal samt pressa i limejuicen och häll i fisksåsen. Häll på hackade morötter och finhackat citrongräs. Låt koka ihop i cirka 10 minuter. Ta upp 2 dl av vätskan och stavmixa tillsammans med 1 kruka koriander, finriven ingefära och lite citrongräs. Ta hellre i lite i taget och smaka av under tiden. Mixa helt slät. Låt grytan puttra på låg värme i cirka 10 minuter och häll sedan i korianderkrämen. Skär upp fisken bitar, inte för stora, ta de som du föredrar. Lägg i. Låt koka i cirka 3-5 minuter. Smaka av om du önskar justera smaken något. Blanda sedan i övriga ingredienser så som sojabönor och sockerärtor precis innan servering. Servera med kokta nuddlar och toppa med cashewnötter och skivad chilli!






58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page