Frida
Asiatisk fiskgryta
Uppdaterat: 2 nov. 2021
Idag blev det en fisk som vi enbart gjort ett fåtal gånger, lubb! Det fick bli asiatisk lubbgryta, mums! Du behöver (4 pers): 2 msk grön chilipasta 800 ml kokosmjölk 3 dl grönsaksbuljong 3 msk fisksås 1 lime 1 kruka koriander Ingefära 2 morötter 500 g Lubbfile Äggnudlar Sockerärtor Sojabönor 1 citrongräs Cashewnötter 1 chilli Gör såhär: Stek hastigt av chilipastan i lite olja, ta så mycket du vill beroende på hur stark den är. Häll på kokosmjölken och buljong. Tillsätt finrivet limeskal samt pressa i limejuicen och häll i fisksåsen. Häll på hackade morötter och finhackat citrongräs. Låt koka ihop i cirka 10 minuter. Ta upp 2 dl av vätskan och stavmixa tillsammans med 1 kruka koriander, finriven ingefära och lite citrongräs. Ta hellre i lite i taget och smaka av under tiden. Mixa helt slät. Låt grytan puttra på låg värme i cirka 10 minuter och häll sedan i korianderkrämen. Skär upp fisken bitar, inte för stora, ta de som du föredrar. Lägg i. Låt koka i cirka 3-5 minuter. Smaka av om du önskar justera smaken något. Blanda sedan i övriga ingredienser så som sojabönor och sockerärtor precis innan servering. Servera med kokta nuddlar och toppa med cashewnötter och skivad chilli!
